STEFAN ZWEIG'İN EN İYİ KİTABI HANGİSİDİR?

EN İYİ STEFAN ZWEİG KİTABI HANGİSİ?

Stefan Zweig'in kitaplarında çok popüler eserler yer alıyor. Bunun nedeni, yazarın  dilinin ve kurgusunun son derece iyi olmasıdır. Kitaplarının bu kadar sevilmesinin bir diğer nedeni de hiç şüphesiz yazarın biyografisidir. Biyografisi, tüm çalışmalarını ilginç kılmayı başardı.

En Çok Okunan ve En Çok Satan Stefan Zweig’in Kitabı-Mürebbiye

STEFAN ZWEIG'İN EN İYİ KİTABI HANGİSİDİR?
Stefan Zweig'in yazdığı mürebbiye, ilk olarak 1911'de yayınlandı. Mürebbiye kitabı Stefan Zweig'in en çok okunan ve en çok satan eserlerinden biri olup, okuyuculardan ve eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı.

Stefan Zweig Mürebbiye Kitabı Konusu

Diktatörlükten kaçan 20. yüzyıl aydınlarının simgesi Stefan Zweig, The Governess adlı kısa romanında,  kadınları cezalandırıp erkeği koruyan muhafazakâr bir üst sınıf ahlakının çarpıcı öyküsünü bizlere sunuyor.

 12 ve 13 yaşlarındaki iki kızın bilmeden tanık oldukları dram, göremedikleri ayrıntılar ve çok sevdikleri öğretmenlerinin kazası onları da etkiler ve anne babalarına karşı duygu ve davranışlarını değiştirir.

Mürebbiyeleri katı ahlakın tutsağı olurken, yetişkin dünyasının acımasızlığıyla yüzleşen iki masum çocuk; Acımasız bir oyun başlatan deneyimli bir beyefendi, Como Gölü kıyısındaki bir otelin sessiz ortamında gördüğü genç bir kıza imzasız aşk mektupları yazarak; Tirol Alpleri'nde küçük bir restoranda gençliğinin platonik aşkıyla tanışan ve artık fakir ve yaşlı olan bu adama olan minnet borcunu ödemenin bir yolunu bulan evli bir kadın; kuru toprak ve endişeli yağmur beklentisi, genç bir bakirenin yarı histerik aşk arayışı olarak tezahür etti. Dönüştürücü deneyimleri somut hikâyelere dönüştürme yeteneğine sahip olan Zweig, bu öykü koleksiyonunda, insanın zayıflıklarını, özlemlerini ve hayal kırıklıklarını bir kez daha empatik bir şekilde analiz ediyor.


Yorumlar