Ray Bradbury'nin Ünlü Bilim Kurgu Romanı-Fahrenheit 451 Kitap İncelemesi

 

Ray Bradbury'nin Ünlü Bilim Kurgu Romanı-Fahrenheit 451 Kitap İncelemesi


Bilim kurgu kitapları arasında en çok okunanlar listesinde yer almış ve birçok okuyucu tarafından beğeni ile karşılanmış kitap önerileri arasında en çok önerilen kitap olan Ray Douglas Bradbury’nin kaleme aldığı  “Fahrenheit 451” kitabını siz değerli blog takipçilerimize derledik.

Fahrenheit 451 Kitabı Konusu

Ray Douglas Bradbury’nin kaleme aldığı en çok okunan kitaplar listesinde yerini alan, bilim kurgu kategorisinde çok satan kitaplardan Fahrenheit 451 kitabı, hayalî toplum yapısını ele alan geleceğe dönük toplumun anlatıldığı bir yapıttır.

Fahrenheit 451 kitabında, İtfaiyeciler tarafından kitapların yakıldığı, insanların bu durumdan rahatsız olmadığı ve buna rağmen televizyon karşısından ayrılmadıkları, kitapların insanlardan uzaklaştırıldığı, kitaplardan bir geleceğin yaratılmasına engel olunduğunu anlatan ütopik, distopya bir romandır.

Ray Douglas Bradbury’nin Fahrenheit 451 kitabı, ünlü Fransız sinemacı, François Truffaut tarafından da sinemaya uyarlanmıştır ancak Truffaut kendi yorumunu katmayı tercih etmiş ve kurguda bazı değişiklikler yapmıştır. Bu film Türkiye'de "Değişen Dünyanın İnsanları" adıyla gösterime girmiştir.

Fanrenheit 451 Kitabındaki Karakterler

Guy Montag işini seven bir itfaiyeci

Clarisse (Guy Montag’in Komşusu)

 

Ray Bradbury Kimdir?

Bilim kurgu ve korku türünde eserleri olan 1920’de Amerika doğumlu olan bir yazardır. En çok bilinen eserleri 1950 yılında yazdığı kısa hikâyeler kitabı ve aynı zamanda bir roman olan The Martian Chronicles kitabıdır. Ama en önemli eseri olarak ün yapmasına ve Ray Bradbury’nin en çok okunmasına sebep olan kitabı 1953 de yazdığı ve başyapıt olarak nitelendirdiği “Fahrenheit 451” kitabı olmuştur. 

Yorumlar

  1. Kitap okumayı seven, özellikle toplum yapısını ele alan yapıtları sevenler bu kitabı mutlaka okumalıdır, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten harika bir site olmuş ellerinize emeğinize sağlık tebrik ediyorum 👏👏👏

    YanıtlaSil

Yorum Gönder