Mimarideki Osmanlı Mührü: Mimar Sinan|Yavuz Bahadıroğlu

Mimarideki Osmanlı Mührü: Yavuz Bahadıroğlu'nun Kitabı 

Yavuz Bahadıroğlu Kitabı-Dünyası Kitap Olan

Sonsuzun ve aşkın adı sanat , Koca Sinan ‘ın dokunuşlarıyla hayat bulmuştur . Camilere bakıldığında görülen bütünsellik sanatın hayat bulduğunun kanıtıdır. Hala ayakta kalan bu muhteşem eserler daha avlusuna girdiğinizde büyüleme başlar sizi . Tarihi dokusu , sanat anlayışı , renklerin ahenk ve uyumu , teknoloji gelişimi günümüzle kıyaslanırsa devede kulak kalacak imkanlarla yapılan akustikler , kullanılan yöntemler içeri girdikçe büyülemeye artarak devam eder. Eserler sonsuz hayatla dünya hayatını birleştiren , içine gelende hayranlık ve ibadet etme isteği uyandıran bir tarzla tasarlanmıştır. Günümüzde dahi henüz nasıl yapıldığı anlaşılamayan özelliklere sahiptir. Tıpkı bir şiir gibi mısra mısra işlenmiştir bu nedenle de Koca Sinan Osmanlı’nın mührü olmuştur .  

Caminin içine girdiğinizde derin ve huzuru iliklerinize kadar hissedeceğiniz uyumlu bir iç içelim karşılar sizi. Kubbelerin sadeliği ve duvarlarda kullanılan renkler zıt iki karakterin ahengiyle büyüler. Koca Sinan imkansızı başarmış ve zıtlarım estetik uyumunu yakalamıştır . 

 Fatih’in ve İstanbulun kalbi Ayasofya dahi Sinan’ın ellerinden geçmiş , görenleri hayran bırakacak bir eser daha Selimiye Ayasofya kadar ince ince detaylarla işlenmiş Edirne’nin kalbi olmuştur . 


 Yavuz Bahadıroğlu Kimdir ?

1945 yılında Rize’de doğmuştur . Gazeteci, roman ve hikaye yazarı , aynı zamanda radyo programcısıdır . Asıl adı Niyazi Birincidir . Kitaplarında ve yayımladığı köşe yazarlarında karşımıza Yavuz Bahadıroğlu olarak çıkmaktadır. Sayısız eserleriyle tarihe ışık tutar . Osmanlı imparatorluğunun çeşitli dönemlerini ele alır . Evli ve üç çocuk babası olan Yavuz Bahadıroğlu 21 Ocak 2021 tarihinde hayatı kaybetmiştir .

Yorumlar

  1. Bu site çok iyi gerçekten çok beğendim girip bakanlar da eminim çok beğenecek gerçekten harika kitapların kitaplari. İçerikleri çok güzel çok beğendim yapan kişinin hakkını yememek lazım gerçekten çok iyi yapmış bayıldım herkese tavsiye edeceğim bu siteyi 🎊🎊🎊
    ~~ganoexcel~~

    YanıtlaSil

Yorum Gönder