2022'nin En Çok Okunan 10 Kitabı!

Hepimizin öğrendiği gibi, okumak bir insanın sahip olabileceği en önemli becerilerinden biridir. Okumak sadece bilginizi geliştirmeyle kalmaz, aynı zamanda hayal gücünüzü ve eleştirel düşünme becerilerinizi geliştirmenize de yardımcı olur. Yeni kültürler hakkında bilgi birikimimize, yeni bakış açıları kazanmamıza ve günlük hayatımızdan kaçmamıza yardımcı olabilirler. Ancak, dünyadaki o kadar çok farklı kitap var ki, hangilerinin zamanımıza göre değiştiğini bilmek zor olabilir. Bu nedenle, hangi kitaplarının değerli olduğunu görebilmeniz için her yıl en popüler kitapların bir listesini derliyoruz. İşte bu blog yazımızda 2022'nin en çok okunan kitaplarından ve içeriklerinden bahsedeceğiz.

 

2022'de en çok okunan 10 kitap

 

1. George Orwell 1984

2. JD Salinger'ın Çavdar Tarlasında Çocuklar

3. Lois Lowry'nin Veren

4. Suzanne Collins'in Açlık Oyunları

5. Bülbülü Öldürmek Harper Lee

6. The Fault in Our Stars, John Green

7. Divergent, Veronica Roth

8. The Maze Runner, James Dashner

9. The Book Thief, Markus Zusak

10. Go a Watchman Set, Harper Lee

Favorilerinden birini görüyor musun?

Bu yılın en popüler türlerinden bazıları gerilim ve gizem olacak. Ancak psikoloji ve sosyal adalet gibi zor konular ele alan bir dizi kitap da olacak. İlgi alanlarınız ne olursa olsun, 2023'te de yayınlanacak ve beğeneceğiniz bir kitap mutlaka vardır.

 

George Orwell’in 1984 Kitap İçeriği

2022'nin En Çok Okunan 10 Kitabı!


George Orwell'in ünlü romanı 1984, bir devlet tarafından kontrol edilen bir hapishanede yaşananları anlatıyor. Kitapta, toplum yönetimindeki tek kişi olan “Parti” tarafından yönetilen ve kuralların en ağır olduğu “İngiltere’nin bir bitişinden geçen hikâye, okuru etkileyici bir şekilde okuma süresi boyunca kitaba bağlı hale getiriyor.

George Orwell'in 1984 adlı eseri, dönemler siyasi hayatından nefes alarak yazdı. Orwell, dönem siyasi olaylarından yararlanarak, yönlendirici siyasi sistemlerin ne hayal ettiğini hayal eder. Yöneticinin de söylediği gibi, 1984 aslında 20. yüzyılda geçerli olan siyasi sistemiyle ilgili bir roman değil, yönlendirici siyasi sistemleriyle ilgili bir hayalidir. Orwell, destekleyici siyasi sistemleriyle ilgili kafasında birçok senaryo yaratır. Ancak, senaryolarından biri 1984'te gerçekleşir.

George Orwell Kimdir?

George Orwell hayatı, eserleri ve bilinmeyenleriyle beraberdir. Çoğu insan onun en iyi kitabı '1984'i okumuştur. Ancak, çok az kişinin gerçek hayatı bilmektedir. Peki, George Orwell kimdir? Orwell, tam adıyla Eric Blair, 1903'te Hindistan'ın bir köyünde doğmuştur. Hindistan'da büyüdükten sonra, sınıfsal farklılıklar nedeniyle ülkeyle ayrılma kararı almıştır. Blair, ayrılmadan önce 'Penguin Books'tan çalışmaya başladı.

 

JD Salinger'ın Çavdar Tarlasında Çocuklar Kitabı
 

2022'nin En Çok Okunan 10 Kitabı!



Çavdar Tarlasında Çocuklar, JD Salinger'ın 1951 tarihli romanıdır. Tartışmalı ve etkileyici kitap olan kitap, dünyanın belli başlı dillerinin neredeyse tamamına çevrildi. Pek çok eleştirmen, onu 20. yüzyıl en büyük romanlarından biri olarak nitelendirdi. Kitabın başkahramanı Holden Caulfield, gençlik kaygısı için gördüğü bir figür haline geldi. Roman, ergen isyanı ve kaygıları, cinsellik, akıl sağlığı ve sosyal yabancılaşma gibi konuları ele alıyor. Roman, Time'ın 1923'ten 2005'e kadar en iyi 100 İngiliz romanı örnekleri dahil edildi. Modern Library ve onun Danışma Kurulu tarafından 20. yüzyılda en iyi 100 İngiliz romanından biri olarak seçildi. 2000 yılında roman Pulitzer Kurgu Ödülü'ne layık görüldü.

 


Yorumlar