Yalı Çapkını Kitabı ve Dizi İncelemesi

 

Dünyası kitap olan

Aradığı aşkı bulmaya çalışan ve öncesinde çapkın bir kişilik olan bir adamın hikâyesini konu alan yalı çapkını kitabını inceleme fırsatı bulduk.

Yazar Burhan Cahit MORKAYA’ ya ait olan ve gerçek bir hikâyeyi konu alan, ilk başlarda çapkın olarak hayatını sürdüren bir adamın gerçek aşkı arama çabalarını ele alan eşsiz bir kitap olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kitap iki farklı versiyon olarak karşımıza çıkmaktadır. İlk olarak Burhan Cahit MORKAYA’ya ait olarak kitap versiyonundan çıkmış bir şekilde ve bir diğeri de ünlü psikiyatr ve yazar olan Gülseren Budayıcıoğlu'nun kaleminden çıkan dizi olarak…

Kitap içeriği ve dizi içeriğine bakacak olursa; kitap içeriğinde kaleme alınan asıl konu öncesinde çok çapkın olarak yaşayan bir erkeğin daha sonra aradığı aşkı bulmaya çalışması sonucu gerçek bir hikâyeyi kaleme alarak anlatılmıştır.

Yalı çapkını dizisi ilk bölümüyle büyük beğeni topladı. Gerçek bir hayat hikâyesinden konu alındığı belirtilen dizide okumak isteyen bir kızın, ailesinin zoruyla zengin fakat çok çapkın bir adam ile evlenmesi anlatılıyor.

 

Ailesinin çapkınlıklarına son vermek için memleketinden kız bulduğu ve evlendirdiği Ferit, aslında yıllardır birisi ile beraberdir. Ailesinin evlen baskılarına dayanamayan genç adam, sonunda memleketinden biri ile evlenmeye razı olur. Evlendirilmek üzere Gaziantep’e gelen Ferit bir dükkânda Seyran’la karşılaşır ve bir konuda atışır.

 

Yorumlar