Masumlar Apartmanı Dizisi ve Madalyonun İçi Kitabı-Gülseren Budayıcıoğlu

 

Masumlar Apartmanı Dizisine ve Madalyonun İçi Kitabı-Gülseren Budayıcıoğlu

Masumlar apartmanı dizisinin ele alındığı içerdiği konular bakımında ilham kaynağı olan en çok okunan kitaplar listesinde yerini almış olan eser; Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'nun "Madalyonun içi' adlı kitabı hakkında bilgiler bulabileceğiniz yazımız.

Masumlar Apartmanı’nın başrollerinde Farah Zeynep Abdullah, Birkan Sokullu, Ezgi Mola ve Merve Dizdar paylaşıyor. Dizinin kadrosunda Alper Saldıran, Metin Coşkun, Esra Ruşan, Atilla Şendil, Emir Özden, Uğur Uzunel ve Gizem Katmer yer almaktadır.

Masumlar Apartmanı kitap olarak piyasada yer almamaktadır. Sadece diziye uyarlanan Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İçi adlı eseridir. Yani “Masumlar Apartmanı Kitap” veya “Masumlar Apartmanı Hangi Kitap” olarak baktığımızda bulabileceğimiz ilk eser “Madalyonun İçi” eseridir.

 

MADALYONUN İÇİ KİTABININ KONUSU NEDİR?

Bir Psikiyatrın Not Defterinden: Yıllardır panik atak yaşayan bir işadamı. Kendini peygamber ilan eden bir doktor... Çok temiz olmak uğruna evlerini çöp apartman haline getiren üç kız kardeş... Kendini bildiği günden beri, babası başta olmak üzere, çevresindeki bütün erkeklerden dayak yiyen genç bir kadın... Ağır ceza reisi bir babanın fahişelik mesleğini seçen kızı... Radyo ve televizyonlardaki bütün şarkıların kendisi için çalındığını zanneden genç bir devlet memuresi... Dünyaya kız olarak gelen ancak kendini erkek hisseden bir transseksüel... Doktorunu intihar etmekle tehdit eden bir öğrenci... Ölümcül bir hastalığa yakalanmış genç bir bankacı... Bu kitapta, Türkiye de değişik nedenlerle psikiyatra başvuran her kesimden insanımızın hikâyelerini bulacak, başta aşk ve ölüm olmak üzere insanlık halleri ile karşılaşacaksınız. İnsanlar size içini açacak, en gizli sırlarını sizinle paylaşacak. Ve bütün bu sorunlar, hastalar ve hastalıklar karşısında Türkiye şartlarında bir ruh doktorunun duyguları, düşünceleri, yapabildikleri ve yapamadıklarını göreceksiniz. Bu kitabın bir yerlerinde mutlaka kendinizi bulacak, kendinizle yüzleşeceksiniz. Okudukça, yaşamın, sağlığın, sevginin ve huzurun değerini daha iyi anlayacak; her damlası ayrı bir duygunun rengini taşıyan bir çağlayanın altından geçecek ve tertemiz olacaksınız.

(Tanıtım Bülteninden)

GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU KİMDİR?

Gülseren Budayıcıoğlu Gülseren Budayıcıoğlu 1947 yılında Ankara'da doğmuştur. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Öğrenci iken TRT Ankara radyosunda ve televizyonunda kadrolu spiker ve sunucu olarak görev yaptı. Ankara'da serbest hekimlik yaptı. Hastaları ile olan görüşmelerini kaleme aldığı Madalyonun İçi isimli kitabını çıkardı. 2005 yılında hastaların sosyal güvencelerini kullanarak Sağlık Bakanlığından ruhsatlı Ankara`nın ilk özel psikiyatri merkezini açtı. Madalyon psikiyatri merkezinde kendisi gibi başarılı hekimler ile çalıştı. 2008 yılında Günahın Üç Rengi, Hayata Dön ve Kral Kaybederse isimli eserlerini yayınladı. 2013 yılında Madalyon Psikiyatr Merkezinin Levent Şubesini açtı. Kitaplarında yılların verdiği özel tecrübeleri herkesle paylaşmak adına kitaplar yayınladı.

GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU KİTAPLARI

Camdaki Kız

Kral Kaybederse

Hayata Dön

Günahın Üç Rengi

Madalyonun İçi

Yorumlar

  1. Gerçekten çok etkileyici eser

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok dokunaklı bir eser

    YanıtlaSil
  3. Masumlar Apartmanı Dizisi ve Madalyonun İçi Kitabı-Gülseren Budayıcıoğlu kitabı gayet güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler dünyası kitap olan.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder