2024 YILINDA EN ÇOK OKUNAN KİTAPLAR HANGİLERİ?

DÜNYASI KİTAP OLAN

Kitap okumak, zihinsel gelişim, bilgi edinme ve eğlence için harika bir yoldur. İster kurgu ister kurgu dışı olsun, kitaplar bize yeni dünyalar keşfetme, farklı bakış açıları kazanma ve hayal gücümüzü genişletme fırsatı sunar. Eğer 2024 yılında en çok okunan kitaplar hakkında bilgiler arıyorsanız ise tam adresindesiniz.


2024 yılında en çok okunan kitaplar hakkında bilgi vermek isterim! İşte bazı popüler kitaplar:


Bahar Eriş’in “Düşleyen Düşünen Dönüşen İnsan” Kitabı: 


2023 yılının sonlarına doğru raflardaki yerini alan bu kitap, bu yılın en çok okunan kitapları arasında yer alıyor. Bahar Eriş, kitabında "yeni gerçeklerle uyumsuz hayat"larımızı pek çok yönden tekrar düşünmek ve dönüştürmek zorunda olduğumuzu vurguluyor. Duygusal zekâ, odaklanma ve dikkat, yaratıcılık, zaman yönetimi ve eleştirel düşünme becerilerimizi geliştirmemiz gerektiğini anlatıyor1.

Robin Roe’nun “Karanlık Oda Kuralları” Kitabı: 


Psikolojik gerilimde çarpıcı bir başarı yakalayan bu kitap, okurları duygudan duyguya sürüklüyor. On altı yaşındaki Sayers Wayte, her şeye sahip gibi görünse de yaşadığı ayrıcalıklı hayatın yalan üzerine kurulu olduğunu öğrenir ve kendini penceresiz bir odada mahsur bulur. Sayers, aklını kaybetmeden buradan kurtulup kurtulamayacağını merak eder1.

Khaled Hosseini’nin “Bin Muhteşem Güneş” Kitabı:


Yayımlandığı 16 yıl boyunca en çok satan kitaplar listesinden inmeyen bu roman, Afgan halkının yaşadığı zulüm ve acıları anlatıyor. İki kadının kesişen yaşamları ve dostlukları üzerinden etkileyici bir şekilde anlatılan bu kitap, belki de hiç tanışamayacağımız kişilerin öyküleriyle bizi tanıştırıyor1.


Çocuk kitapları dünyasında da büyülü bir yıl olan 2024’te minik okurlar için birkaç seçenek:


Merve Başcumalı’nın “Havuç Kız - Turşu Atölyesi” Kitabı:


Havuç Kız serisinin yeni kitabı, yaz tatilini anneannesinin Datça’daki evinde geçiren sevimli Havuç Kız’ın maceralarını anlatıyor. Rengârenk sebzeler ve turşu kavanozları arasında geçen bu hikâye, minik okurları büyülü bir dünyaya götürüyor2.

Gregory E. Lang’in “Babasından Biricik Kızına” Kitabı: 


Baba-kız arasındaki özel ilişkiyi konu alan bu dokunaklı kitap, duygusal çizimler ve yürek ısıtacak sözlerle dolu. Bir babanın kızına duyduğu koşulsuz sevgiyi anlatan bu eser, minik okurları büyülü bir yolculuğa çıkarıyor2.

Benji Davies’in “Çalışkan Ayı - Çiftlik Eğlencesi” Kitabı: 


Çalışkan Ayı serisi, minik okurları fiziksel ve bilişsel gelişimleri için özenle hazırlanan hareketli kitaplarla maceradan maceraya sürüklüyor. Çiftlik Eğlencesi kitabında Çalışkan Ayı, çiftliğe yardıma gidiyor2.

Turgut Yasalar’ın “Genç Yönetmenin El Kitabı”: 


Hayali yönetmen olmak isteyen çocuklar için yazılan bu kitap, sinema tarihi ve yönetmenlik kavramlarını anlatıyor. Filmlerini yönetirken kullanılan kısa yolları içeren bu kitap, genç yönetmen adayları için rehber niteliğ


Bu kitaplar, çeşitli türlerdeki okurlar için geniş bir yelpazede seçenekler sunuyor. Okumak istediğiniz tür ne olursa olsun, her zaman keşfedilecek yeni kitaplar bulunuyor. Mutlu okumalar dilerim!



Yorum Gönder

2Yorumlar

  1. Emeğinize sağlık çok güzel olmuş👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunu için teşekkürler.

      Sil
Yorum Gönder