Cesaret ve Fazilet Mücadelesi-John F. Kennedy



Her türlü siyasetçinin ve yöneticinin mutlaka okuması ve kendine ders çıkarması  gereken  bir kitap. John F. Kennedy-Cesaret ve Fazilet Mücadele kitabında, cesaret mücadelesi ve verdikleri kararların her zaman arkasında olan senatörlerin hikayelerine yer vermiştir. Kendi hayat hikayesi ile harmanlayarak yazdığı bu eser,oldukça akıcı bir dil ve üsluba sahiptir.

ARKA KAPAK-TANITIM BÜLTENİ

Amerika Birleşik Devletleri'nin tanınmış en önemli devlet başkanlarından John F. Kennedy'nin kaleme aldığı bu eser, karar alma mekanizmasında olan herkes için tecrübelerle dolu bir kitap.
Yazar; geçmişteki cesaret ve fazilet örneklerini unutan bir milletin, mevcut liderlerinden cesaretli ve erdemli davranışlar beklemesini bilmediği gibi, bu hasletleri mükafatlandırmaktan da aciz kalacaklarını belirtmektedir.
Cesaret ve fazilet mücadelesi; siyasi hayatta cesur kararlar alan ve yeri geldiğinde milletinin değerlerini ve onurunu düşünen her türlü siyasetçinin ve yöneticinin mutlaka okuması gereken bir kitaptır.

“Politik hayatta cesaretli ve faziletli olabilme konusu beni eskiden beri ilgilendirmiştir. Tarihteki cesaret ve fazilet sahibi politika ve devlet adamlarının karşılaştığı problemler sürekli zihnimi meşgul etmiştir.”

Yorumlar

  1. Cesaret ve fazilet mücadelesi John Kennedy ve dünyası kitap olan sitesine teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu hoş yorumunuz için teşekkürler. bizler bilgi niteliğinde kısmende olsa sizlerle güzel şeyler paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Tekrardan Teşekkürler

      Sil

Yorum Gönder